6 Eylül 2013 Cuma

Kış hazırlıklarına devam...

Bu aralar hazır gıdalara karşı feci halde takıntılı oldum.Evde olmamın da vermiş olduğu rahatlık ve uygun vakit fırsatıyla elimden gelen herşeyi kendim yapmaya çalışıyorum.
Domates konservesi,kışlık derin dondurucuyu doldurma,biber kurutmadan sonra dün de komşularımla makarna kestik.Başlarken yorucu gibi gelse de aslında hoş muhabbetle nasıl bittiğini anlamadık.Kışın artık afiyetle yeriz:)
Bunlar benim kışlık hazırlıklarımdı.Günlük olarak da ekmeğimi ve yoğurdumu kendim yapıyorum.Aslında çok yorucu ve özellikle de ekmek büyük vaktimi alıyor.Ama benim ellerimden çıkması,içine konan malzemeleri bilmem ve bizim damak zevkimize göre olması herşeye değer.
Yarın ekmek tarifimi sizinle paylaşacağım...
 
Sevgiyle kalın!

16 yorum:

  1. Oyyyy ev makarnası diger adıyla erişte bayılırım güle güle yiyin canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım getireyim bir öğlen sana:)

      Sil
  2. hazır ürünlere bende karşıyım :)
    köyde yaşamayı isteyen biriyim hatta:)
    maşallah makarnalarınz incecik olmuş
    ellerinize sağlık, afiyetle yemek nasip olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim elimden gelse ben de köyde yaşarım şuanda bile şehrin en uzağında oturmayı tercih ediyorum sana yapılan kışlıklarda çok güzel:)

      Sil
  3. Ben tam bir profesyonel ev hanımıyımdır ama evde olamıyorum:( En sevdiğim iş erişte kesmek:D ama yapamıyorum. Hafta içi her gün şehirlerarası çalışıp hafta sonu kursa gidiyorum. Nasıl özlem duyuyorum anlatamam:) sana imrendim yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim evde olmak güzel ama ben daha profesyonel olamadım öğrenme aşamasındayım çalışırken zaten pek mümkün değil...

      Sil
  4. Erişte... çok severim..
    Vallahi bravo.. ne kadar güzel..özeniyorum..
    Afiyet olsun şimdiden
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok severim çok teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Maşallah demek istiyorum nasıl hamarat bir hanımsınız.. Ben bu kadar çok erişte kesemezdim herhalde. Bazen ancak kendimize 1-2 öğünlük yapıp yiyoruz ama bu kadar çoğunu yapmadım.. Ellerinize cidden sağlık dliyorum..
    Çok selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim valla tek başıma olsam ben de yapamam bu kadar çok komşularım sağolsun:)

      Sil
  6. Kutluyorum sizi. Gerçekten insanın kendi yaptığı gibisi yok. Bunların çoğunu ben de yaptım ama makarnayı merak ettim tarif de vermemişsiniz. Ellerinize sağlık. Bu arada izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim evet evde yapılmışı gibi olmuyor hiçbirşey tarifi en kısa sürede ekleyeceğim...

      Sil
  7. ne güzel... misler gibi ev yapımı...kolaylıklar diliyorum... emeklerine sağlık..

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım maşallah pek hamaratsın ayrıca komşuluğun olduğu bi apartmanda olman büyük şans maalesef ben gibi herkes o kadar şanslı değil nerede yaşıyordun canım hani olurda tayinimiz çıkarsa senin yakınından ev tutalımda beraber yapalım bunları :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım benim evet çok şanslıyım çok iyi komşularım var sağolsunlar biz üç komşuyuz iyi anlaşan herşeyi beraber yapıyoruz ama okey oynayacağımız zaman eksik kalıyoruz sen de gel dörtleyelim Eskişehir'deyim ben:))

      Sil