15 Temmuz 2013 Pazartesi

Tereyağlı karides ve güveçte çipura

Günaydın,mutlu haftalar...
Bu görüntülerden dolayı tüm oruçlu arkadaşların affına sığınmak istiyorum ve sizinle benim favori yemekleri paylaşmak istiyorum.

Tereyağlı karides 2 kişilik 
Gerekli malzemeler;
200gr karides
3 yeşil çarliston biber,
1 kırmızı biber,
1 soğan,
2 domates,
2 yemek kaşığı tereyağ,
üstü için isteğe bağlı kaşar,
tuz,karabiber


Tereyağını derin bir tavada eritip içine sırasıyla önce soğanları sonra biberleri atıp kavuruyoruz.


Malzemelerin içine karidesleri ilave edip biraz daha kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri,tuz ve karabiberi ilave edip pişmeye bırakıyoruz.Yaklaşık 6-7dk bu şekilde piştikten sonra bir fırın kabına yada güvece alıp üzerine rendelenmiş kaşarları serpiyoruz ve fırına atıp kaşar peynirler eridikten sonra (3-4dk) fırından çıkartıp afiyetle yiyiyoruz.
 Ana yemek olarak yiyebileceğimiz gibi balık masalarında aperatif olarak da misafirlerimize ikram edebiliriz.Karides yemem diyen arkadaşlarımın bu tarifimi yedikten sonra kararlarını değiştirdiklerini,tarifimi istediklerini biliyorum:)


Karideslerimizin yanına güveçte çipura balığını yapıp enfes bir sofra hazırlayıp lezzetinize lezzet katabilirsiniz.

Fırında çipura 
gerekli malzemeler;
çipura balığı
soğan,
limon,
defne yaprağı,
tane karabiber,zeytinyağı,


Balıklarımız güzelce temizleyip üzerlerine birer çizik attıktan sonra güvecimizin ilk sırasına halka halka doğranmış soğanları dizip üzerine balıklarımızı koyuyoruz.Yine balıklarımızın içine defne yaprağı,tane karabiber ve soğanları yerleştirip balıkların üstüne biraz zeytinyağı gezdirip fırınımıza atıyoruz.180 derece fırında yaklaşık 20dk da pişiyor.


Balıklarımızın yanına da limon,sarımsak ve maydonoz karışımlı bir sos yapıp afiyetle yiyiyoruz.

Hepinize afiyet olsun..

Sevgiyle kalın:)





6 yorum:

  1. Sen nerede oturuyorsun ? arkadaşım:) size yemeğe geliyorum. Yok böyle bir güzellik ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Eskişehir 'deyim her zaman beklerim:))

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık. Çipura benim en favori bakanlıklarımdan. Üstelik her mevsim var. Karides hiç denemedim. Hep bir tereddüteydim acaba becerebilir miyim. Sert olurmu ki diye. Ama senin bu tarifinden sonra deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim mutlaka dene canım hiç sert falan olmuyor aksine lokum gibi dağılıyor:)

      Sil
  4. Maşallah ellerinize sağlık. Öyle çok severim ki karides..:))
    Ama Konya da her zaman taze bulmak çok zor.. Çipura ya da bayılırım. Ben deniz ürünlerinin hepsini severim aslında..:))
    Afiyetler olsun inşallah..:))

    YanıtlaSil
  5. Canım nefis gözüküyor ellerine sağlık ( karidesleri nerden aldın ) :) hemen tarifini denemek istiyorum .

    Sevgiler....

    YanıtlaSil