17 Temmuz 2013 Çarşamba

Kadayıfın en pratiği

Günaydın...
Muhallebili kadayıf tatlısının en pratiği ile karşınızdayım.Bu tatlının muhallebisini evde kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi benim gibi vaktiniz kısıtlıysa hazır sütlü tatlılardan da faydalanabilirsiniz.
 


İnce tel kadayıfı derince bir tava yada tencerede 1 su bardağı şeker,1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 su bardağı toz şekerle iyice kavurup borcama alt kısma kadayıf,ortaya muhallebi en üste yine kadayıf ve tercihe göre ceviz yada fındıkla soğuk olarak servis edebilirsiniz.


 Daha önceden sakızlı muhallebiyle de denemiştim.Bu seferde eşimin isteği üzerine ilk defa supangleyle denedim.Bu tatlının her türlüsü,her çeşidi çok güzel,çok hafif.




 
Denemenizi tavsiye ediyor,denyenlere afiyet olsun diyorum...
 
 
Sevgiyle kalın...


7 yorum:

  1. Afiyet olsun eline sağlık canım nefis gözüküyo..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Görüntü çok güzel canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Bu tatlıyı nasıl yaparsan öyle güzel oluyor her şeyle yakışıyor ...
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. oruçlu oruçlu yapılır mı bu? :D
    ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil
  5. ay kesinlikle denicem kadayıfı hiç böyle görmemiştim
    eşim bayılacak
    teşekkürler tarif için

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım seni takibe aldım bende beklerim sevgiler;)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor. Elinize sağlık. Muhallebisini kendim hazırlıyordum. Supangle ile denememiştim ilk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil