30 Mayıs 2013 Perşembe

Köpek sahibi olmak


Bugün sizlere bahsetmek istediğim evde bir köpekle yaşamak,(köpek demek-yazmak genelde o kadar garip geliyor ki çünkü sürekli ondan bahsederken oğlum diyorum)neyse biz konumuza geçelim;
Arkadaşlar köpek sahibi olmak;
-Evden onsuz her çıkışınızda açıklama yapmak zorunda kalmak demektir.(işe gidiyorum,para kazanıp gelicem gibi)
-Evden 10dk bile onsuz ayrılsanız eve geldiğinizde çok büyük bir coşkuyla,sevgi seliyle karşılanmak demektir,
-Hayatta hiç kimse sizi gördüğüne köpeğiniz kadar sevinemez,bu duyguyu tatmak demektir,
-Evde yürürken dikkatli olmalı çünkü ayağınıza her an bir ödül çubuğu,bir oyuncak batabilir demektir,
-Uykun o kadar ağırken,top patlasa duymaz durumdayken o tuvaleti için başına geldiğinde yataktan fırlamak demektir,
-Ne kadar yorgun olursan ol evde onunla top oynamak,bazen sokaklarda o yorulana kadar gezmek demektir.
-İşten eve gelince,sabah kalkınca önce onun karnını doyurmak demektir,
-Yerdeki,yere yakın herşey onun olduğu için çorap giyerken,çıkarırken saklanmak demektir,
-Bazen kızdığında,bişey öğretmeye çalıştığında ki masum hallerine gülmemek,güldüğünü belli etmemek için kendini kasmak demektir,
-Eğer uyuyorsa o uyanmasın diye sessiz konuşmak demektir.
-Dışarıda gördüğünüz her köpek sahibiyle hemen muhabbete başlamak demektir.
-Ona bişey alınca mutlu olamak,veterinere kendinden çok para harcamak demektir:)
-Köpek sahibi olmak yemeğini,suyunu,yuvanı,hayatını onunla paylaşmak demektir.

Ayrıca benim için;
köpeğimin doğuştan arka bacağı engelli olduğu için her dışarı çıktığında her sorana açıklama yapmak,köpek olan eve Melekler girmez lafına karşı açıklama yapmak,çocuğunuz olunca bu nolucak sorularına sabırlı olmak demektir.
Ayrıca çok şükür bizde inaçları olan insanlarız,yanlış bişey yapmak istemeyiz.Gerçekten çok araştırdım ve en son  Nihat Hatipoğlu'nun programında yaptığı bir açıklamada da -Evde hayvan bakmanın rızkı azaltmayacağını,aksine rızkı daha çok arttıracağını söyledi-Yemek yada su verirken havlayan köpeğin Rabbimize -Bu kulun bana rızık veriyor,sende bu kulun rızkını arttır-diye dua edebileceğini söyledi.

Oğlumla yaşamaktan çok mutluyum,bize çok şey öğretti.Ben zaten hep köpeklerle büyüdüm ama hiç köpek sevgisi olmayan,korkan eşime hayvan sevgisini öğretti.Pati bize sorumluluk sahibi olmak neymiş onu öğretti.Eğer imkanınız varsa sizde kedi,köpek,kuş,kaplumbağa farketmez sahiplenin.İnanın tüyü boğazıma kaçar,aman çocuğuma dokunur diye düşünmeyin.Bende hayvanlarla büyüdüm bakın bişey olmadı.Benim eşim sağlık sektöründe çalışıyor ve tüm doktorların dediği tek şey aşıları düzenli yapıldıktan sonra isterseniz avuç avuç yiyin bişey olmaz.

Eğer sahiplenemiyorsanız evde kalan yemekleri,kemikleri sokak hayvanlarına verin,yazın onlar için kapınıza su koyun.

Birini karşılıksız sevmek çok güzel,karşılıksız sevilmek çok çok daha güzel...

Mutlu günler:)





4 yorum:

  1. Ben sizi tebrik ediyorum. Nasıl doğru yazmışsınız. Emekli bir veteriner hekim olarak size gönülden katılıyorum.. Hiçbir hastalık riski yok bunu ben de mecburen anlatıyorum her sorana. Hatta bizden daha temiz daha sağlıklılar..
    En güzel cümleniz de Nihat Hocanın açıklamaları. Ah bunu keşke tersini düşünenler de bilse de ona göre şefkatli davranabilseler..
    Ben de hayvanlarla büyüdüm hayvanlarla yaşadım ve hatta tam 25 yıl Patoloji bölümünde en tehlikeli hayvan hastalıklarıyla karşılaştım. Kuduzla, Şarbon ile veba ile çiçek ile hepsine branşım sebebiyle dokundum haşır neşir oldum. Çok afedersiniz irinler kanlar yüzüme mi fışkırmadı, idrar muayenesinde yanlışlıkla idrar mı yutmadım..
    Bu şartlarda ben şükür sapasağlam ayaktaysam emekliliğimin tadını çıkartıyorsam, hayvandan kimseye zarar GELMEZZ..
    Yazınız için sizi tebrik ediyorum..:=))
    Çok çok selam ve sevgilerimi gönderiyorum...:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim sizden bunları duymak çok güzel.Allah'ın yarattığı bir cana bakmak,beslemek,evini açmak nasıl kötü bişey olsun ki...En masum onlar ve siz yıllarca onlar için çalışmış onları tedavi etmişsiniz,iyileştirmişsiniz ben size teşekkür ederim,çok güzel bir meslek,iyiki sizin gibi insanlar var:)
    Umarım birgün herkes hayvansever olur:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel yazmışsın canım:) artık batıl inançları aşmamız gerek :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,

    Blogunuzu yeni keşfettim. Burda yazdıklarınız o kadar tanıdık geldi dayanamayıp yorum yazmak istedim :) Benim de 10 aylık cocker cinsi bir kızım var. Köpek sahiplerinin halinden bir tek köpek sahipleri anlıyor ne yazık ki. Çoğu zaman ben artık cevap bile verme zahmetine girmiyorum. Bir gün herkesin hayvanlara "öcü" gibi bakmaktan vazgeçmesi dileğiyle...


    Sevgiler...

    YanıtlaSil