30 Haziran 2013 Pazar

İstenmeyen gelin olmak ama neden istenmediğini bir türlü anlamamak


İşte bütün mesele bu!
Daha genç kızken bile isteklerimin arasında çok iyi bir kayınvalidem olsun,birlikte gezmeklere gidelim,çok iyi anlaşalım diye dualar ederdim.
Oldu evet gerçekten çok iyi bir kayınvalidem oldu ama başkalarına karşı:)
Kayınvalidemin eşi çok gençken ölmüş ve o gün bugündür benim eşime çok bağlanmış,hayattaki en önemli kimse eşim onun için.O yüzdendir diye tahmin ediyorum bir türlü paylaşamadık eşimi:)
Birlik olamadık...
Tüm iyi niyetimle o yalnız kalmasın,duası yeter dedim ve aynı evde oturalım diye eşimi ikna ettim ama sonuç 11 ay!
En çok kırıldığım şey ben odadayken hiç konuşmaması,ben odadan çıkınca konuşmaya başlaması.Eşime nasılsın bile diyecek olsa ben odadan çıkınca demeyi tercih ediyor.Defalarca denedim ben mi abartıyorum diye ama aynen durum böyle.
Şimdi şehrin ayrı uçlarında oturuyoruz,yine de her haftasonu ondayız.Kopamıyorum,yapılanlara kin tutamıyorum...
Uzun süredir şehir dışındaydı 1 aylığına Eskişehir'e geldi 3 gündür de bizde kalıyor.Onu rahat ettirmek için çabalarken sağolsun o ben yokmuşum gibi davranmayı çok iyi beceriyor.
Ağzında sürekli oğlum yardım et,oğlum napıyosun,oğlum bu böyleydi dimi,oğlum şöyle,oğlum böyle...
Biz Pati'yle uzaktan izliyoruz olanları:)
Hayvanları zaten pek sevmez,alışkın değil.Pati'yi bile hiç sevmediğini gözünden anlayabiliyorum.Ama benim Pati'yle ilgili duruşumu bildiği için ses çıkaramıyor.
Öyle işte sıkıldım paylaşmak istedim.Bugün de ben işe geldim onlar evde oturuyorlar.
Aklım evde:) 
Allah herkese sağlık versin,herkes evinde sağolsun...

13 yorum:

  1. AA aklın hiç evde kalmasın arkadaşım daha iyi onlar evde ana oğul otursunlar konuşsunlar dertleşsinler. Bizde bir tabir vardır koklaşsınlar..
    Sen de kafanı dinle daha iyi yaa..
    Kayınvalideler ister istemez öyle oluyor herhalde arkadaşım oğullarını yerlere göklere sığrıdamıyorlar.. Gelin sanki oğullarına bakmıyor ya da kötü davranıyor öyle bir içgüdü oluyor malesef onlarda..
    Ne yapabilirsin ki sayılı gün çabuk geçer. Ağzının tadını bozmadan eşinizle kötü olmadan saygıda kusur etmeden geçer gider az bir zaman..
    Erkek kardeşim yeni evlendi.. Ne de olsa yeni bir gelinimiz oldu.. Bu kardeşimin ikinci eşi..
    Anneme dedim aman bu sefer ağzını sıkı tut ona buna karışma. Sen misafir gibi git evlerine misafir gibi gel. Yeter ki onlar mutlu olsun..
    Erkek kardeşim açık açık söyledi. Ben anneme bakamam abla sen bakacaksın benimle kalamaz dedi.. Ne yapalım 3 günlük dünya kardeşim. Öyle de geçiyor böyle de geçiyor..
    Hepimiz Allah a emanet..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım gerçekten çok haklısın benim de abim var aynı şeyi bizde anneme tembihledik,hiç karışmamak lazım çünkü herkesin doğrusu kendine.Birde gerçekten 3 günlük dünya da kırmak niye:(

      Sil
    2. Kaynananızın tutumundan dertlenmeyip, bu tavırlarını avantaja çevirmeye çalışın.
      Allah rızasını gözeten bir insansınız, Allah rızası için siz sıcak olmaya çalışın, zamanla inşaAllah her şey düzelecektir.
      Bu konuyla alakalı bir hikaye yazmıştım, Allah'ın izniyle faydasını görürsünüz..:)
      http://sadeheceler.blogspot.com/2013/06/ah-kaynana-her-seye-karismasan.html

      Birde daha kötüde olabilirdi, daha kötüleri düşünüp halimize şükretmeliyiz. Kötü düşünüp dertlenip içimizi sıkmak yerine o taraflarını görmemeye çalışmalıyız zor ama inşaAllah alıştığınızda zor gelmez ve düzelme olur inşaAllah.

      Sil
    3. Çok haklısınız dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum çok şükür ki bu sayede kavgasız gürültüsüz 4 seneyi devirdik.hemen okuyorum yazınızı da...

      Sil
  2. İşte aynen öyle sevgili arkadaşım.. Sen eşin ile mutluysan Allah daha da mutluluk versin.. İnan canını sıkma hastalık sahibi olursun.. Güzelce iş yerinde kafanı dinle vallahi..:))
    Bak tecrübe ile sabit..:))
    Pati yi de çoook öpüyorum. Selam ve sevgilerimle..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle yapıyorum valla haklısın hiç kendini üzmeye değmez:)
      biz de çok çok öpüyoruz...

      Sil
  3. Hiç canını sıkma boşver. Gün olur devran döner. Canım Özlemim ne güzel izah etmiş olayları :)
    Bir konuyu merak ettim. meraktan soruyorum cevaplamak istemezsen saygı duyarım canım.
    Eşin annesinin davranışının farkındamı ? bunu onunla hiç konuştumu ?
    Farkındamı diye sormamın bir nedeni var. Bir evlilikte büyüklerin yada ailelerin önemi çok ama en önemlisi senin ve eşinin bağlılığı. Yapılanlar karşısında eşin gerçekten senin yanındaysa ama hani anne diye çok ses çıkartamıyorsa önemli değil. Ama o benim annem ,konuşacaksın, seveceksin derse o olmaz işte.
    Eğer eşin yanındaysa sana destek oluyorsa aile fertleri ile ilgili konularda hiç takma canım. Önemli olan sizlersiniz. Allah sizin ağzınızın tadını bozmasın inşallah.
    Allah hiç beklemediğimiz şekilde bizi imtihan eder sabrımızı ölçer belki senin imtihanında budur canım.
    Sağlıcakla kal canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim gerçekten öyle düşmez kalkmaz bir Allah.Çok şükür ki eşim herşeyin farkında yoksa bende tahammül edemezdim.Zaten bu konuları sürekli konuşuruz ben tarafsız olmasını dışarıdan bir göz gibi değerlendirmesini isterim o da hep bana hak verir:)Çok şükür ki biz birbirimize desteğiz ama keşke o da bizim yanımızda olsaydı kısmet canım işte bu da benim imtihanım...

      Sil
  4. canım ya takma sakın kafana
    sen elimden gelenin fazlasını yapıyormuşsun
    daha neden üzülüyorsun
    kendi kaybediyor
    allaha havale et san keyfine bak
    öpüldün:))

    YanıtlaSil
  5. selam, gercekten kötü biriymiş :/ eşinin durumu bilmesi güzel birşey boşver takma. kıskançlıktan yapıyor.
    bende bekelrim bloguma =)

    YanıtlaSil
  6. Olduğu gibi kabul etmek lazım insanları.Onlar bizi biz onları.. Sevmek zorunda da değil ve değiliz zaten. Herkesin kafasında bir gelin , bir kaynana profili var. İki tarafta umduğunu bulamıyor:) Demek ki kimse istediğini bulamıyor bu dünyada.. Asıl herkes anlasa oğlum veya kızım mutlu ise bende mutlu olmalıyım. Hayat daha güzel olurdu..:)

    YanıtlaSil
  7. sana laf sokup, eşinin beynini okuyup vs yollarla hayatına müdahale etmiyorsa, bence seni görmezden gelmesinde problem yok. Sende onu görmemzden gel. Arkasından hiç konuşma, iyi veya kötü bir yerde yorum yapma. Hatta onunla da konuşma. Mamasını suyunu ver gerisini boşver. İnsanlara karşı iyi oldukça ters tepiyor. İlgilenmeyince ne değerli oluyoruz.:)

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar iyi olursan ol içlerine kıskançlık tohumları düştümü hiçbir şeyi değiştiremiyorsun, aksine sen iyi oldukça sen o evde yokmuşsun senin evinde onunmuş gibi davranabiliyorlar, üstelik herşeyi sen kendi emeğinle maddi destek almadan yaptığın halde. En güzeli mesafeli olmak ben bunu anladım, fazla iyilikten maraz doğuyor kimsenin kimseye hükmetmeye hakkı yok, sevgiler :)

    YanıtlaSil