15 Haziran 2013 Cumartesi

Ev işlerine devam...

Günaydın.
Keyifli haftasonları.
Ev işlerini paylaşmaya başlamışken bugün sizlerle çalışan biri olarak bana pratik gelen salatalık malzemeleri saklama kolaylığını paylaşmak istiyorum.
Semt pazarlarını çok severim.Evlendiğim günden beri çalışayım,çalışmayayım her pazar dönüşü tüm yeşillikleri sirkeli suda bekletir,yıkar ve sonra salata kurutucuda kuruturum.Hepsini aynı anda yaptığım için biraz yaparken zorlanabiliyorum,ama sonrası büyük rahatlık.


Burada can alıcı nokta tubberware kaplarım:)
Kurulanmış tüm yeşillikleri bu kaplara koyar yaklaşık 10 gün -tabi kalırsa- rahatlıkla buzdolabında saklarım.
Islak malzemeyle yapılmış salatayı pek sevmem,önceden yıkayıp,kuruttuğum için salata yapmak benim için çok kolaydır.


Salatayı çok severim,hiçirşey olmasın şöyle zeytinyağlı&nar ekşili salata bana yeter.
Malzemeleri kaplardan çıkarır ve mümkünse metal değirmeden bambu bıçakla hepsini doğrarım.Bu sebepten olmalı ki salatalarım çok meşhurdur:)

Benim için bloğum benim bildiklerimi,faydalı gördüklerimi,sevdiklerimi paylaşma yerim.Sizin bloglarınızıda aynı sebeple takip ediyorum.Ne öğrensem kardır düşüncesi içindeyim:)

Sevgiyle kalın...

3 yorum:

  1. evet aynen öyle bloğumuz yaptığımız ve yaşadığımız olayları paylaştığımız yer. bu arada senin yaptığın önce yıkayıp kurutma işini bende arada yaparım ama sürekli yapamıyorum bazen oan işim oluyor yada üşeniyorum kalıyor. :( ama o şekilde yaptığında gerçektende uzun ömürlü oluyor ne güzel sen devamlı yapıyormuşsun...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. süper fikir ama tupper çok pahalı be canım. valla paraya kıyıp alamıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. aha işte bendensin ;) bende aynı şekilde pazardan dönüşte hepsini yıkar tupperlarım.
    hatta ilk başlarda naptım biliyormusun. havucları rendeledim, marul sirkeledim, vee marulları da denemek için doğradım tupperların içine koydum. 2 3 gün durduğunu gözlemledim;)
    ayy ne tembelim dimiii :D

    YanıtlaSil