21 Şubat 2014 Cuma

Tavuklu talaş böreği

 
Malzeme;
1 paket milföy böreği,
1 adet tavuk göğsü,
1 tane orta boy kuru soğan,
1 kavanoz konserve garnitür,
sıvı yağ,
1 yumurta sarısı,
tuz,kekik,karabiber,pulbiber,
üzerine çörek otu yada susam
Yapılışı;
Küçük küçük doğradığımız tavukları bir tavaya alıp az yağla pişene kadar kavuruyoruz,tavuklar kendi suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanları atıp tuzunu ekliyoruz.Garnitürleri ve kalan baharatları da ekledikten sonra tavamızın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.İç malzeme soğuduktan sonra milföylerin içine malzemeyi koyup katlıyoruz.Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizdiğimiz böreklerimizin üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürüyoruz ve tercihe göre üstüne çörek otu veya susam serpip 180 derece fırında yaklaşık 30dk pişiriyoruz.
Ben akşamdan iç malzemeyi hazırlayıp sabah milföylerin içine koyup pişirdim böylelikle kahvaltı için daha kısa sürede hazırlamış oldum.
Sizde haftasonu kahvaltınıza yada misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz gerçekten çok lezzetli ve pratik oluyor.
 
Afiyet olsun:)

4 yorum:

  1. of offf nasıl güzel birşey olmuş o öylee:)))) ellerine sağlık:P

    YanıtlaSil
  2. canım eline sağlık nefis görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. böreğin içinde tavuk çok güzel oluyor.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Pratik bir tarif, çok da lezzetli olur. Teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil